Páginas


martes, 11 de diciembre de 2012

noves reflexions


En aquesta entrada m'agradaria plasmar algunes de les reflexions que em venen , tot coneixent més el context real dels psicopedagogs.

Al llarg d'aquest pràcticum he pogut experimentar, passar corregir diferents test;  (WISC, BASC, D2, TAMAI) Em va sorprendre molt, els diners que arriben a costar aquests test...tal com algunes correccions s'han de comprar i realitzar per internet!

Tanmateix, al llarg d'aquestes sessions, he anat coneixent des de dins ( entrant en les sessions) casos reals de nens i analitzar les intervencions que es duen a terme, i si més no, viure i conviure en el món laboral, amb els seus problemes i alegries, que comporta ser psicopedagog.

El centre on realitzo les pràctiques es tracta d'un centre privat, al treballar de mestre, aquest fet fa que analitzi un nou espai d'intervenció, més individual i on els pares intenten contribuir en el procés d'intervenció que es realitza. Tanmateix també s'estableix un vincle amb els centres dels alumnes, per tal de coneixer totes les característiques i poder intervenir en tots els ambits dels nens/es.

Aquest pràcticum ja va prenent forma i final, però encara ens queda e Pràcticum II!!

3 comentarios:

  1. Hola Cristina
    Segons puc entendre referent al treball del teu centre ( dius que es privat )es basa en més o menys en casos molt puntuals en que els pares es porten allí a la consulta del psicopedagog/a al seu fill/a per a que els done un diagnòstic correctiu. No sé si és així. Però on estaria tot el referent a la importància que té els àmbits de l'alumne i el seu entorn natural que tan ens han remarcat durant els estudis de l'UOC ?. No es tindria en compte?.
    Gràcies

    ResponderEliminar
  2. hola Ximo.
    Molts dels casos del centre venen donats/recomanats pel centre escolar dels alumnes, àmbit escolar importantissim on els mestres coneixen, observen i proporcionen informació essencial i se n'adonen que amb algun alumne es necessiten mesures per tal de ajustar el seu aprenentatge, actitud.... Com que als centres educatius coneixem la quantitat de casos que hi han pel psicopedagog dels EAPS, i que malhauradament han de prioritzar, el centre on estic és un recurs més per donar solucions i ajustar les necessitats que els alumnes presenten i aplicar-hi les intervencions en els diferents contextos.
    Tal com dius, és molt important el context, per això encara que es tracta d'un centre privat, aquest permet agilitzar les intervencions i orientacions relacionades amb en tot el procés de diagnostic. Es realitzen entrevistes personals amb els tutors, mestres de repas...relacionades amb el context educatiu. Tanmateix es fa el mateix amb l'entorn o context familiar i per suposat amb l'alumne.
    Entenc la teva pregunta, però és l'entorn natural els que es posen en contacte amb el centre. Tanmateix, en la meva experiència de docent, el psicopedagog del centre, comença a intervenir en els casos per mitjà de les demandes dels docents. Així doncs, al meu centre es realitza igual, l'unicament que a nivell privat, però intervenint en tots els contextes en que l'alumne està implicat i realitant les intervencions més ajustades a les necessitats que ens trobem avui en dia.
    Espero haver-te donat resposta a les questions que em plantejes!

    ResponderEliminar
  3. Hola Cristina

    Gràcies pel teu aclariment. Crec que ho entenc un poc millor.

    Fins aviat

    ResponderEliminar